(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті на основі аналізу джерел, систематизації і узагальнення фактичного матеріалу запропонована класифікація товариств взаємодопомоги на Лівобережній Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Характеризується специфіка правового статусу вказаних філантропічних об’єднань та основні напрямки допомоги найменш захищеним членам товариств. Визначається їх внесок у формування системи соціальної підтримки міського населення Лівобережжя.