(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття присвячена розгляду питань пов’язаних із процесом становлення закладів охорони здоров’я в містах бессарабського регіону в ХІХ – початку ХХ ст. На основі архівних документів та опублікованих джерел висвітлено історію відкриття перших громадських лікарень в містах Бессарабії. Звернено увагу на стан та проблеми в організації надання медичної допомоги містянам. Розглянуто особливості процесу розширення мережі медичних закладів та установ.