(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті здійснено спробу проаналізувати археологічні дослідження Петра Петровича Курінного на території історичної Уманщини. Акцентується увага на тривалості досліджень та вагомості внеску вченого у археологічне вивчення краю. Проаналізовано розкопки археологом поселень Трипільської та Білогрудівської археологічних культур, курганів та різноманітних пам’яток. Охарактеризовано найвагоміші знахідки. Особлива увага звертається на розкопки в с. Томашівка та археологічну розвідку в с. Колодисте Уманського району.