(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Встановлено, що координація науково-дослідної роботи Української академії сільськогосподарських наук та Міністерства сільського господарства УРСР щодо розвитку органічного землеробства упродовж 1950-х – 1960-х років забезпечила розроблення наукових основ ефективного органо-мінерального удобрення сільськогосподарських культур у різних ґрунтово-кліматичних умовах УРСР. Визначено, що координація наукових досліджень з розроблення і впровадження системи удобрення сільськогосподарських культур у сівозмінах сприяла встановленню кращих зернобобових попередників сільськогосподарських культур та оптимальних термінів вирощування зернобобових культур і багаторічних бобових трав у польових сівозмінах; встановленню значення багаторічних бобових трав, сидеральних сівозмін, органо-мінеральних систем удобрення для підвищення родючості ґрунту і урожайності сільськогосподарських культур.