(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті розглянуто наукову діяльність і професійний шлях відомих дослідників, що відносяться до наукової школи видатного вченого Одеського політехнічного інституту, доктора технічних наук, професора – В.О. Добровольського. Проаналізовано їх наукові праці та винаходи, що отримали широке практичне застосування в промисловості, внесок у розбудову ОПІ, в ролі педагогів, дослідників, наукових керівників і завідуючих кафедр. Відзначено вагому роль учнів вченого для подальшого розвитку науки в Україні.