(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті проаналізовано структуру фінансово-правової науки, котра була представлена в авторських підручниках викладачів університетів Російської імперії у другій половині ХІХ ст. – на початку ХХ ст. (І.Я. Горлова, Ф.Б. Мільгаузена, В.П. Безобразова, В.О. Лебедєва, І.Т. Тарасова, І.І. Патлаєвського, І.І. Янжула, І.Х. Озерова та С.І. Іловайського). Показано розширення змістовної структури фінансового права, що відбулося в процесі модернізації фінансової сфери і наукових досліджень з даної проблематики. Державне господарство розглянуто як базову категорію досліджень і як особливий об’єкт державного управління.