(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглянуто умови виробничої діяльності міщан та селян Волині, зайнятих у різноманітних промислах і ремеслах за часів перебування цього регіону у складі Великого князівства Литовського. Основною метою статті було з’ясувати та охарактеризувати особливості повсякденної виробничої практики волинян. Визначено, що від кінця XIV до сер. XVI ст. у волинян змінився підхід до власної професії, відбувалося постійне вдосконалення реманенту та виготовлення більшої кількості продукції задля покращення їх конкурентоспроможності. Досліджено зв’язок міста та села у виробничому процесі, що полягав у забезпеченні продуктів та реманенту. Проаналізовано негативні наслідки боротьби з конкуренцією.