(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Публікація акцентує увагу на виробничій складовій діяльності кравецького цеху у Львові в XVI–XVIII ст. Закупівля і розподіл сировини, кравецька челядь і виробничі запити перебували під контролем цехмістрів та старших цеху. В цеху існувала спеціалізація виробництва між кравцями різних національностей. Відмінні професійні обов’язки мали також майстри та їхні челядники. Від наявного асортименту тканин, їхньої якості, удосконалення майстерності та знарядь для крою й шиття залежав розвиток кравецької галузі виробництва. Одежа слугувала не лише для щоденних практичних цілей, а й для підкреслення майнового та соціального статусу особи. Кравці у своїй роботі враховували як побажання клієнтів, так і модні тенденції у своїй галузі. Виконуючи свою роботу, кравці творили модну палітру ранньомодерного Львова.