(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Предметом дослідження є процес формування книжкових, рукописних та художніх колекцій Львівської філії Бібліотеки Академії наук УРСР (ЛфБАН УРСР) у 1939–1941 роках. Цей період має виняткове значення, оскільки в той час були сформовані основні колекції теперішньої Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника. Мета статті – висвітлити процес формування цих збірок у 1939–1941 рр. і встановити, в який саме відрізок часу досліджуваного періоду поповнення бібліотечних фондів Львівської філії Бібліотеки Академії наук УРСР були найбільш інтенсивними.