(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
В статті розкривається проблематика побутування в середовищі селянських громад Південної України мнемонічних образів щодо подій Другої світової війни. Проаналізовано, крізь призму сприйняття явища насильства, внутрішня структура та змістовне наповнення поняття «війна» як конструкту селянських усних наративів. Виокремлено базові сюжети, як-то, початок війни, господарське та повсякденне життя в період окупаційного режиму, явище остарбайтерів та повоєнної відбудови і голоду 1946–1947 рр.