(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Дослідження присвячене проблемі термінів та визначень у вивченні феномену українського націоналізму та українського націоналістичного руху. Здійснено аналіз традиційних підходів до цієї проблеми, а також виокремлено сучасне бачення представників західної гуманітаристики. Окремо розглянуто пошук відповідей на означене питання діячами українського націоналістичного підпілля, членами ОУН, як безпосередніми практиками в реалізації українського націоналізму під час боротьби за створення самостійної української держави. Таким чином, обґрунтовано використання терміну «український націоналістичний рух» і запропоновано схему етапів його розвитку.