(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті, на основі матеріалів обласної періодики та архівних документів, проаналізовано безпосередній вплив мас-медіа на свідомість жителів Запорізької області в процесі відродження економічного життя регіону в період повоєнного десятиліття. Використовуючи метод порівняння, виявлено варіативність у подачі інформації щодо державних завдань, які поставали перед сільською місцевістю та містами регіону. Установлено, що агітаційно-пропагандистський компонент містився в основі матеріалів засобів масової інформації і спрямовувався на всіх жителів області. У ході дослідження охарактеризовано основні напрями відбудовчих процесів у регіоні крізь призму «медійної реальності». Розглянуто основні засоби і методи, які використовували мас-медіа для мобілізації населення на виконання партійних і державних завдань. Визначено, що в мотивуванні населення до відродження економічного життя в області важливу роль відігравало інформаційне наповнення мас-медіа із застосуванням регіонального підходу.