(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті здійснена спроба проаналізувати особливості політики США щодо Куби в умовах розрядки міжнародних відносин у 1969 – 1979 рр. Основну увагу спрямовано на аналіз факторів, що вплинули на формування політики президентів Р. Ніксона, Дж.Форда і Дж. Картера щодо режиму Ф. Кастро та визначили характер якісних змін в означений період. Висвітлена робота американських дипломатичних представництв, державних відомств та установ щодо налагодження співпраці між двома країнами. У результаті проведеного дослідження авторка дійшла висновку, що політика США щодо Куби в умовах розрядки мала хвилеподібний характер, що було пов’язано не тільки зі специфікою американсько-радянських відносин у 1969 – 1979 рр., але й з особистим ставленням керівництва США до Ф. Кастро та перспектив майбутніх відносин у рамках латиноамериканського регіону.