(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
З огляду на фактори, що зумовили найуспішніший серед всіх пострадянських держав розвиток Естонії, аналізується використання можливостей креативної економіки і місце в ній публічної історії. В свою чергу, креативні індустрії активно задіяні у публічній історії. Це є прикладом того, як за браком матеріальних ресурсів невелика балтійська держава зосередила увагу на нематеріальних, досягнувши звання «найбільш діджиталізованої країни світу». Це стало наслідком усього історичного розвитку, спрямованого до створення незалежної європейської держави, націленої на інновації. Історія Естонії у всіх відношеннях може розглядатися як публічна, оскільки широка громадськість брала у її творенні активну, проте ненасильницьку участь. Сучасна міжнародна, культурна, історична політика одним із своїх важелів вважає публічну історію, втілення якої демонструються у пропонованій до уваги студії із закликом використовувати естонський досвід в Україні.