(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті відображено соціально-економічні та адміністративно-територіальні перетворення, які відбувалися на Дніпропетровщині 1920-х – початку 1930-х років і сприяли посиленню місцевого керівництва. Висвітлена специфіка формування персонального складу регіональної номенклатури Дніпропетровщини від моменту встановлення радянської влади. Виділено основні соціально-політичні характеристики, притаманні керівникам 1920-х років – початку 1930-х рр. Робиться висновок про майже повну відсутність на керівних посадах «місцевих» та перекидання на ці посади «варягів», переважно із Радянської Росії.