(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті на основі відгуків європейських та американських критиків, заміток західних та радянських газет досліджено питання ставлення до фільмів, створених протягом 1920-1930-х рр. українським режисером О. Довженком. З’ясовано, що більшість із них давала високі оцінки творчості, наголошуючи на оригінальності та унікальності у порівнянні з іншими радянськими режисерами того часу. На прикладі відгуку американської преси про фільм «Аероград», розміщеної на сторінках видання «The film daily», проведено порівняльний аналіз статті про вказаний відгук у журналі «Радянське кіно» з виявленням факту приховування деталей, які не надто сподобалися американським критикам.