(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті надається аналіз форм і методів ідеологічного впливу більшовицької влади на населення України через роботу лікнепів у другій половині 20-х-на початку 30-х рр. ХХ ст. На основі документів Державного архіву Сумської області автори узагальнюють досягнення кампанії лікнепу на початковому етапі її запровадження і наголошують на нерозривному зв’язку між навчанням населення регіону письменності і пропагуванням комуністичної ідеології. Наведено цитати із партійних документів, які свідчать про те, що із другої половини 20-х рр. ХХ ст., а особливо на початку 30-х рр. ХХ ст., більшовицька влада відкрито запроваджує комуністичну ідеологію у процес навчання лікнепів.