(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Висвітлено діяльність польського культурно-освітнього «Товариства школи людової». Проаналізовано основні віхи його діяльності, спрямовані на збереження польськості в Галичині та піднесення рівня національної свідомості місцевих поляків. Упродовж свого існування товариство доклало чимало зусиль до запобігання українізації польського населення краю та протидіяло поширенню на них впливів українських культурно-освітніх організацій. «Товариство школи людової» зосередилося на відбудові та заснуванні шкіл з польською мовою навчання, народних домів, читалень, каплиць і костелів, бібліотек, дошкільних закладів, пробудженні в місцевого польського населення прагнення до національної та релігійної окремішності.