(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
На підставі змісту опублікованих монографій запропоновано власну історико-історіографічну періодизацію фінансових реформ другої половини ХІХ ст. в Російській імперії. Проаналізовано реформи: єдиного касового устрою, бюджетну, державного контролю, акцизну, грошову. Виокремлено п’ять періодів втілення вищеназваних реформ на практиці, окреслено роль провідних державних діячів у цьому процесі. Доведено, що історична періодизація названих реформ збігається з історіографічною, оскільки розроблення і втілення кожної конкретної реформи супроводжувалося створенням потужних моно- досліджень за авторством фінансистів, юристів, істориків фінансової науки.