(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті розкривається складний процес переосмислення подій, які радянська історіографія характеризувала як Велика Жовтнева соціалістична революція на Україні, і розкриваються обставини утвердження в науковій думці точки зору на цей історичний процес як на Українську революцію. Розглядаються соціально-політичні аспекти утвердження у вітчизняній історичній науції концепції Української революції. Аналізується історична літератури з даної проблеми, у тому числі, наукові публікації дослідників історичного факультету Запорізького університету, навчальні посібники і підручники з історії України для загальноосвітніх шкіл.