(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті на основі аналізу монографічної, періодичної літератури та архівних джерел проаналізовано причини появи єврейських збройних формувань у 1917 р., розглянуто особливості формування загонів єврейської самооборони, які стали відповіддю на погроми періоду української революції 1917-1921 рр. Окремі сюжети статті стосуються історії Союзу євреїв-воїнів Київського Військового округу.