(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті аналізується процес утвердження влади Української Народної Республіки у Херсонській губернії, на який значний відбиток накладала присутність австрійсько-угорських та німецьких військ. Збройна боротьба місцевого населення Миколаєва та Херсона проти вказаних військ спричинила запровадження у цих містах жорстокого системного терору, який проявлявся у фізичному переслідуванні противників німецької військової та української цивільної влади, а також у забороні політичних та громадських акцій. В Одесі прояви терору носили поодинокий характер, натомість Головний крайовий комісаріат та його очільник С. Комірний у своїй діяльності застосовували правові норми для забезпечення громадського порядку та переслідування тих, хто чинив спротив функціонуванню військової та цивільної влади у місті.