(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті здійснено аналіз територіальної політики доби Гетьманату та місце в ній Катеринославської губернії. Встановлено, що політика уряду гетьмана Павла Скоропадського щодо адміністративно-територіального устрою була направлена на розширення території етнічних українських земель. Не дивлячись на зміну політичного курсу гетьмана наприкінці, одним із досягнень Гетьманату вважається об’єднання українських земель, у тому числі Півдня України, у межах єдиної Української Держави. У статті доведено, що П. Скоропадський розглядав Катеринославську губернію та Донбас виключно як українську територію.