(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Проаналізовано праці сучасних польських істориків, що розкривають діяльність військово-політичної еміграції Української Народної Республіки у міжвоєнній Польщі. Виділено основні напрями досліджень (правове становище емігрантів, виникнення Українського центрального комітету та його структур, діяльність українських громад, культурно-освітніх і наукових установ, табірне життя інтернованих українців, розвиток української еміграційної преси у Польщі тощо), підбито підсумок вивчення теми та окреслено шляхи подальших наукових пошуків.