(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття описує події в Запорізькому регіоні червня–вересня 1922 року, пов’язані з реалізацією так званої нової економічної політики. Йдеться про один парадоксальний епізод з історії правлячої партії – спробу налагодити бізнес безпосередньо при губернському комітеті партії. Матеріали статті є важливими для уточнення суті нової економічної політики. А саме, вони свідчать на користь визначення партійної політики як хаотичної і волюнтаристської. Цією статтею автор вкотре стверджує: за високими словами про ліквідацію експлуатації людини людиною крилися обмеженість, цинізм, примітивне прагнення банальної ситості, боягузлива покірність вищому керівництву, стадний інстинкт самозбереження, – у виконанні периферійних компартійних функціонерів.