(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Розкриваються напрацювання українських вчених у вивченні режиму особистої влади Віктора Януковича. Констатується, що найбільший внесок у пояснення його природи та механізмів функціонування здійснили українські політологи Юрій Мацієвич, Микола Михальченко, Марія Кармазіна. Звертається увага на особливості соціологічного, історичного, філософського підходів до дослідження владної вертикалі 2010-2014 років. Робиться висновок про дефіцит емпіричних робіт на фоні потужних теоретичних узагальнень.