(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті проаналізовано діяльність Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого у другій половині ХХ століття. Особлива увага зосереджена на римському періоді життя Блаженнішого та на справі легалізації УГКЦ в СРСР після звільнення з радянських таборів у контексті міжнародних відносин. Висвітлено процес поневірянь та духовних поглядів Митрополита. З’ясовано роль його діяльності у процесі підвищення національної свідомості українського народу. Проаналізовано наукову спадщину Й. Сліпого та оцінено його внесок у розвиток вітчизняної та зарубіжної богословської науки.