(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті висвітлюються форми співпраці та закономірності взаємного порозуміння поляків і українців у Карпатському краї ОУН в один із найбільш складних періодів обидвох народів – роки Другої світової війни, оскільки саме на той час припав пік польсько-українського протистояння. Аргументовано доведено, що український визвольний рух завжди прихильно ставився до національних меншин, якщо останні його підтримували й не протидіяли прагненням українців до створення власної держави. Встановлено, що з огляду на всі наслідки українсько-польського протистояння, ОУН ще в 1941 р. пропонувала полякам співпрацю. Наведені конкретні факти переговорів, які періодично проводилися між українським та польським підпіллям.