(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється структура розміщення, визначається кількісний склад та питома вага переселенців, що поселилися у Північному Причорномор‘ї (Новоросії) в 60–90-х рр. ХІХ ст. Розкриваються особливості розселення, визначається питома вага українського, російського та білоруського етносів, що проживали на території Північного Причорномор‘я на зламі ХІХ–ХХ ст. Вказується на їх роль у соціальноекономічному розвитку регіону.