(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Метою статті є з’ясування особистого внеску видатного суспільного та політичного діяча, публіциста, керівника Петербурзької громади Української Демократично-Радикальної партії (УДРП) Петра Януаровича Стебницького (25.11.1862 – 14.03.1923) в інтерпретації та головні напрямки реалізації “українського проекту” (мовне питання, “шкільне питання”, колективні опозиційні заяви, українська парламентська громада, національна преса та книгодрукування) у контексті стратегії й тактики УДРП у роки першої російської революції.