(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкрито спроби запровадження основ військової дисципліни у збройних формуваннях УНР за часів УЦР. Виявлено поступове зростання уваги державного проводу до запровадження військової дисципліни в Українському Війську в умовах війни з Радянською Росією. Основними законодавчими актами, що вплинули на становлення військової дисципліни стали “Тимчасовий закон про утворення Українського народного війська”, “Статут Осібної Армії УНР” та закон “Про політично-правове становище військовослужбовців”.