(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Головною темою гострої полеміки між Павлом Сулятицьким та Лукою Бичем були обставини та перебіг українського національного руху на Кубані в 1917–1920-х рр. У даній статті здійснюється спроба дати загальну характеристику тієї аргументації, якою обмінювались диспутанти, зрозуміти загальні методологічні та концептуальні підходи, на які вони спирались, осмислюючи обставини та перебіг подій на Кубані в роки революції.