(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізується стан дотримання Законів України “Про охорону культурної спадщини” та “Про охорону археологічної спадщини”. Констатується, що серед об’єктів культурної спадщини найбільш уразливими є археологічні об’єкти, якими багата територія України. На регіональному рівні розглядаються факти порушення законодавства про охорону археологічних пам’ятників, роль органів влади у попередженні цього процесу