(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Документація Азовської губернської канцелярії відбиває основні події та процеси, що відбувались на теренах Південної України в останній чверті XVIII століття, тож багато істориків, які займалися вивченням історії Південної України, у своїх дослідженнях використовували документальні джерела канцелярії Азовської губернії. Матеріали документів Азовської губернської канцелярії використовувались цими дослідниками у рамках вивчення адміністративно-територіального устрою Південної України, запорозької спадщини та долі запорозького козацтва після скасування Запорозької Січі, документообігу установ південноукраїнських губерній, економічного розвитку регіону, історії заселення півдня України, історії містобудування та ін.