(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Рецензія присвячена аналізу монографії Ю. Присяжнюка, в якій українське селянство кінця XІX – початку XX ст. розглядається з позицій соціальної і ментальної історії, етнокультури, модернізаційних процесів. Висловлюється точка зору про необхідність враховувати фактор української бездержавності при вивченні еволюції соціоментальних характеристик українського селянства в пореформений період