(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті на матеріалах метричної книги, церковних обшуків і сповідних розписів с. Миколаївка Роменського повіту Полтавської губернії першої половини ХІХ ст. проаналізовано шлюбно-станові реєстраційні особливості людності. Церковна документація дозволила показати зміни соціального розшарування сільської громади впродовж столітньої історії, посилити історико-порівняльний аналіз квантитативними показниками, указаними в таблиці, порівняти зі становими відмінностями полтавського регіону, конкретизувати прикладами матримоніальних союзів, звернути увагу на наявність окремих соціальних груп, виокремити осібні випадки міжстанової мобільності, можливої нобілітації родин тощо.