(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
В статті досліджується історія військово-повітряних сил махновского руху в період з 1918 по 1920 рік. Описується ставлення українських повстанців–анархістів до передової військової техніки початку ХХ століття. Розповідається про багаточисельні спроби захоплення повстанцями трофейних аеропланів та про спроби налагодити їх масове виробництво на заводі «Вдова Матіас та сини» у Бердянську. Повідомляється про використання червоної авіації на користь махновців під час їх військово-політичних союзів, а також про перші повітряні польоти керівника повстанців Нестора Махна.