(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття присвячена проблемі здійснення обліку та агентурних розробок учасників українського націоналістичного руху, які повернулися, або прибули на територію Запорізької області після відбуття покарання. Заходи органів державної безпеки аналізуються на основі літерної справи №102, яка формувалася у 1956-1958 рр. співробітниками УКДБ Запорізької області. Поруч із прізвищами фігурантів нових справ оперативного обліку, у статті наводяться дані на деяких колишніх учасників націоналістичного підпілля та повстанської армії, які стали агентами органів державної безпеки.