(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття присвячена аналізу поглядів Ф. Бекона на початок правління династії Тюдор. Праця «Історія правління короля Генріха VII» фактично репрезентує історію тюдорівської доби на користь правлячої династії, сприяє формуванню «політичного міфу». Політична міфологія стає актуальною у добу криз, тому підтримка Яковом I цього проекту виглядає закономірною, запропонована репрезентація історії підтверджувала легітимність та мудрість королівського правління, а взаємини парламенту і короля XVI ст. могли би служити прикладом використання історичної проблематики у політичної практиці.