(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті порушена проблема майнового забезпечення вдови. На прикладі сільського соціуму Полтавського полку аналізуються окремі аспекти нерухомого майна домогосподарств самотніх жінок Гетьманщини другої половини XVIII століття, а саме: житлові хати, садові та городні ділянки, землеробська галузь. Виходячи з обчислених квантитативних показників, була зроблена спроба з’ясувати соціальну диференціацію та хлібозабезпеченість у річному раціоні харчування вдовиних родин.