(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто процес консолідації кооперативних установ Правобережної України на початку ХХ ст., що полягав у створенні союзів різного масштабу. Проаналізовано чинники, що спонукали кооператорів до організації об’єднань, досягнення кооперативів у даній сфері, а також фактори, які не дозволяли кооперативним об’єднанням розгорнути роботу у повному обсязі. Охарактеризовано появу і розвиток союзів у двох галузях кооперації: споживчій та кредитній. Простежено регіональні особливості даного процесу у трьох правобережних губерніях: Київській, Подільській і Волинській.