(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується педагогічна, наукова та громадська діяльність спостерігача церковних шкіл Полтавської єпархії І. Л. Ольшевського, який проявив себе як учитель, законовчитель і керівник церковнопарафіяльної школи, вчений-богослов, місіонер, єпархіальний спостерігач. Різнобічна діяльність І. Л. Ольшевського мала велике значення для організації церковно-шкільної справи у Полтавській єпархії. Його ім’я повинно зайняти гідне місце серед інших талановитих педагогів краю.