(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто основні етапи життя та культурно-освітньої діяльності Григорія Івановича Грушевського, двоюрідного брата визначного вченого Михайла Сергійовича Грушевського. Досліджено його здобутки у царині педагогіки, літератури та культури в Україні кінця ХІХ – першої третини ХХ століття; на основі матеріалів Центрального державного історичного архіву в м. Києві зроблено спробу реконструювати образ Г. І. Грушевського як педагога, письменника та фольклориста. Пильну увагу приділено листуванню між Михайлом і Григорієм Грушевськими, їх багаторічній дружбі та співпраці.