(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Статтю присвячено міжнародному напряму діяльності Товариства Червоного Хреста Української СРР у 1920-1930-і рр. Міжнародні зв’язки цієї організації давали змогу акумулювати значні матеріальні ресурси з країн Західної Європи та США, що успішно використовувалися для вирішення внутрішніх проблем республіки. Окрім того, міжнародна діяльність Товариства сприяла виходу Радянського Союзу з міжнародної ізоляції, що теж було великим досягненням. Отже, український Червоний Хрест відіграв непересічну роль у досліджуваний період, що став для нашого народу часом великих випробувань, пошуків і трагедій.