(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі широкого кола джерел розглянуто проблеми забезпечення житлом студентів українських вишів протягом 1920-1930-х років. Висвітлено роль гуртожитків у повсякденності студентів, особливості та умови проживання у них. Зазначено, що протягом указаного періоду більшість студентів стикалася зі справжньою житловою кризою та побутовою невлаштованістю, що викликало справедливі скарги і спонукало навіть на рішучі дії. Питання забезпечення молоді гуртожитками і нормалізація умов проживання в них так і не були вирішені, зрушення відбулися лише наприкінці 1930-х рр.