(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено систему підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції в УРСР у другій половині 1950-х – першій половині 1960 рр. через мережу внз. Визначено, що об’єктивні процеси економічного та політичного розвитку СРСР обумовили реформування системи підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції. Розкрито основні недоліки в системі функціонування вищої освіти, здійснено оцінку ефективності системи підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції у зазначений період.