(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена ідеологічному аспекту свят та обрядів в радянській Україні другої половини XX ст. Аналізується впровадження нової і трансформація існуючої святково-обрядової культури під впливом державної політики, характеризуються її складові та особливості, проблеми сприйняття населенням. Порушується питання про вплив нової моделі свят та обрядів на суспільну свідомість, витіснення релігійності, формування цінностей та ідентичності. На конкретних фактах показано розрив між офіційними канонами святкувань і проведення обрядів та повсякденними практиками. Висвітлено прояви опозиційних настроїв населення під час святкувань.