(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Причини страйків 1989-1991 рр., обставини переходу гірників України на антикомуністичні позиції можуть бути зрозумілими у разі вивчення їх соціального та виробничого життя. Автором з’ясовано мету партійно-державної політики щодо вугільної галузі, готовність вугільних підприємств до впровадження економічних методів господарювання, виявлені об’єктивні та суб’єктивні чинники, які перешкоджали застосуванню нових методів діяльності, проаналізовано зміни економічного становища шахт під впливом страйкової боротьби гірників та внаслідок нововведень.