(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проведена наукова реконструкція процесу підготовки вітчизняного законодавства, що регламентувало реалізацію етносами України прав на культуру, громадського виміру національного відродження. Виявлені як здобутки, так і прорахунки в цій справі, а також з’ясована міра відповідності норм законів аналогічним міжнародним документам. Проаналізовано участь у розбудові етнокультурного розмаїття України, органів державної влади, а також міжнародних структур.