(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто вплив суду на формування громадянина у Давній Греції. Судова влада аналізується як виразник цінностей полісу. Звертається увага на такі неформальні чинники впливу на громадянина, як суспільна похвала та осуд. Категорія справедливості визначається однією з основ функціонування колективу громадян полісу. Суд представлений, як інститут правового та етичного виховання громадян. Зауважується, що звернення до особистих чеснот та заслуг громадянина під час судових процесів, визначало загальновизнаний ідеал громадянина полісу.